Hoe werkt lasergraveren?

Nov 26, 2021 13:07:34 PM

Wat is lasergraveren? Een van de druktechnieken die wij in onze drukkerij hebben, is lasergraveren. Onder meer sleutelhangers, bamboe producten, (metalen) pennen, powerbanks, drinkflessen en naamplaatjes kunnen wij voorzien van een lasergravering. De gravures die we met een lasergraveermachine aanbrengen, zijn duurzaam, krasvast én hebben een luxe uitstraling.

Hoe werkt een lasergraveermachine?

Het graveren gebeurt met een laserstraal. Deze drukmethode is geschikt voor de meeste harde materialen, denk aan metaal, keramiek, glas, leer, kurk en harde kunststoffen. Gravering is niet mogelijk in kleur; de kleur van de gravure wordt bepaald door de onderlaag. Wil je een naambordje lasergraveren? Onze graveerders kunnen ook tweedimensionale vormen uitsnijden én graveren, waardoor het mogelijk is om naambadges en naambordjes te maken.

Lasergraveren metaal

De gravering bij een metalen relatiegeschenk ontstaat nadat de bovenste laag wordt gebrand middels een laser. De uiteindelijke kleur wordt bepaald door de onderlaag van het metaal, in veel gevallen is gravering dus zilverkleurig. Onze machines kunnen ook lasergraveren op hout, bamboe, RVS en glas.

Kosten lasergraveren

Ben je benieuwd naar de kosten van het lasergraveren van één van onze relatiegeschenken? Vraag gerust een offerte aan of neem contact met ons op. Wij bieden sinds kort een nieuwe service aan; het individueel laten graveren van een naam of persoonlijke tekst. Zo kun je, bijvoorbeeld naast een bedrijfslogo, ook de namen van jouw werknemers laten graveren. Op ieder product (dat geschikt is om te lasergraveren) kunnen we een logo en / of (aparte) naam graveren.

Wil je zelf aangeleverde artikelen door ons laten voorzien van een lasergravering? Dat kan! Kijk dan op onze pagina over loondruk voor meer informatie.